Utrustning för att spela handboll

Handboll är en mycket populär sport i Sverige och även i andra länder. Det är en bollsport som, precis som det låter, spelas med händerna. På plan finns två lag, och det gäller för vardera lag att göra mål i motståndarlagets mål. Det finns både lag för kvinnor och för män men om man väljer att spela på fritiden kan lagen också vara mixade. Samma regler gäller för båda könens lag och spelare som inte följer reglerna kan straffas med gula kort eller så blir de uteslutna. Man kan tävla i handboll på flera olika nivåer. Några av tävlingsformerna är SM och VM, men det finns också mindre tävlingar. Inom handboll behöver man inte speciellt mycket utrustning för att man ska kunna spela och det är ännu en sak som gör sporten så populär.

Skor

När man spelar handboll är det viktigt att man är rädd om sina fötter. På tävling och på organiserade träningar är det alltid ett måste med bra gymnastikskor på fötterna. Om man tränar inomhus får skorna inte användas utomhus. Om man råkar göra det måste man se till att skorna tvättas innan träning så att golvet inte skadas. På väg till och från träningen behöver man alltså andra skor. För att man ska klara av att träna är det klokt att välja bra skor även där och märket Tamaris skor erbjuder snygga och fotriktiga varianter för alla årstider. När man kommer till träningen byter man bara skor och sätter igång.

Kläder

När man tränar handboll krävs det inte att man har speciella träningskläder. Beroende på om man tränar inomhus eller utomhus kan det dock vara bra att ha olika alternativ att välja mellan. Vid större tävling är det bra om alla i laget klär sig enhetligt. Då blir det lättare att se vilka spelare som tillhör vilka lag ute på planen. Spelar man på fritiden kan man ha på sig vad man vill, men det är bra att ha mjuka och oömma plagg på sig.

Bollen

En sak man måste ha när man spelar handboll är en lämplig boll. Det finns speciella bollar för sporten men om man bara spelar med sina kompisar går det lika bra att spela med en vanlig mjuk boll i lagom storlek.

Var kan man spela?

När man ska spela handboll behöver man en plan yta och någon form av mål. En handbollsplan är inte lika stor som en fotbollsplan men man kan såklart spela på en sådan också om man har det till hands. En inomhuslokal för olika idrotter är också perfekt och då kan man träna också under vintern, i mörker eller när det är för dåligt väder för att spela handboll utomhus.