Skador efter handboll – kan åtgärdas med plastikkirurgi

Det kan gå riktigt vilt till under handbollsmatcher och det kan hända att du får skador i händerna eller kanske på ansiktet, såsom knäckt näsa eller liknande. Vissa skador måste läka ut av sig själva, andra måste opereras och andra kan åtgärdas rent estetiskt med plastikkirurgi. hos exempelvis ak.se. Handboll är inte den tuffaste sporten när det kommer till skador som syns, rugby och boxning är betydligt mer våldsamma. Men även i handboll finns det spelare som varit tvungna att snygga till sig hos ak.se med hjälp av en plastikkirurg.

Skador som kan uppstå i samband med handboll

Ofta är det ansiktet och händer eller handleder som får ta stryk när du spelar handboll. I värsta fall kan man också bryta ett finger om man får bollen på ett finger på helt fel sätt. Du kan även få bollen rakt på näsan och bryta den eller kanske mot kinden så du slår ut en tand. Du kan få den rakt på ögat så att din syn påverkas. Men det vanligaste är kanske att du kastar bollen fel med handen så att du gör illa dig i handleden eller i armbågen. Vissa skador måste en vanlig läkare titta på och då är det vanligtvis normal läkning som gäller och sedan rehab. Däremot kan fysiska men åtgärdas när det gäller det mesta. En rhinoplastik kan göra näsan rakare och snyggare och är en frekvent åtgärd hos många spelare. Hos ak.se gör man många näskorrigeringar. Är det en mindre sådan behöver du inte ens operera dig utan kan ändra linjer och volym med vanlig filler som sedan går ur och du fyller på mer med tiden.

Tänder väldigt skadeutsatta

Visste du att hockey är den sport där flest förlorar eller slår ut sina tänder eller på något annat sätt skadar dem? När det kommer till att rätta till skadade tänder måste du hitta en estetisk tandläkare som kan sätta in kronor och porslinsfasader i käken. Om du skulle slå ut en tand är det viktigt att den nya tandkronan eller fasaden får samma nyans som de närliggande tänderna, i annat fall kan du behöva sätta in fasader på alla tänder.

Knäskador också väldigt vanligt

Något som inte kräver plastikkirurgi men som dock kan kräva andra operationer och lång rehab, är knäskador. I handboll är det lätt att man halkar på golvet när man sträcker sig eller slänger sig. Ibland kan då knät vrida sig eller man får sträckningar. Att dessutom ramla och låta knät gnida sig mot golvet kan ge sår som svider och gör ont en lång tid. Ha alltid på dig knäskydd och armbågsskydd när du spelar handboll och rätt skor avsedda för den här sporten.