Välj rätt handbollskläder och skydd

Spelar du handboll är det viktigt att du har rätt kläder och skor. Det spelar ingen roll om du endast spelar på hobbynivå eller på professionell nivå. De rätta handbollskläderna kan faktiskt göra en hel del. Vad måste du tänka på när det är dags att välja kläder? Här kommer några tips som kan vara bra att hålla i tanken.

Bekväma träningskläder

Om du endast spelar handboll för skojs skull behöver du inte vara lika noga med vilka kläder du väljer. Det kan gå bra med vanliga träningskläder för dam eller herr. Det finns idag ett stort utbud med träningskläder dam samt herr vilket innebär att du kan hitta plagg som känns bra för dig. De viktigaste sakerna att tänka på när du väljer handbollskläder är att kläderna inte får sitta för löst samtidigt som de inte ska sitta för tajt. När du har bra frihet i dina kläder kommer det att leda till att du har bättre rörelsefrihet på planen.

Glöm inte rätt skydd

Det är inte bara rätt träningskläder och skor som gäller. Många som spelar handboll anser att det är lika viktigt att välja rätt skydd. Det finns fotledsskydd, knäskydd och armbågsskydd som kan vara bra att ha.

Fotledsskydd

Att stuka foten är en av de vanligaste skadorna du kan råka ut för när du spelar handboll. Ibland kan det hända att du vrider fotleden eller råkar slita av ditt ledband. Ett sätt att minska risken för detta är att köpa ett bra fotledsskydd. Skydden är utformade på ett sätt som sägs hjälpa dig förebygga skador i fot och fotleden, eller för att hjälpa dig efter en skada. Det är viktigt att du testar olika skydd för att hitta fotledsskyddet som ger dig rätt stabilitet.

Knäskydd

Knäskydd anses vara ett av de viktigaste skydden du behöver när du ska spela handboll. Det är inte ovanligt att ramla i golvet med knäna först, speciellt om du spelar försvar. Ett knäskydd kan då skydda dina knän mot hårdare fall samt skrubbsår som kan uppstå.

Armbågsskydd

Sista skyddet som kan vara bra att ha är ett armbågsskydd. Dessa skyddar dig mot smärtsamma fall och eventuella skrubbsår. Det finns skydd i flera olika modeller och storlekar, och därför är det viktigt att du testar olika för att hitta rätt.