Kim Andersson

Andersson är ännu en ung handbollsspelare, och har en hel del av sin karriär framför sig. Han har dock redan imponerat stort. Andersson föddes år 1982 i Kävlinge, och är som handbollsspelare vänsterhänt. Oftast har han positionen som högernia. Sina relativt unga år till trots har han fått flera utmärkelser: år 2003 utsågs han till Årets komet (en utmärkelse som delas ut av Svenska spel och Svenska Handbollsförbundet till den spelare ”som […] fått sitt definitiva genombrott i Elitserien och som […] profilerat sig som en betydande spelare”) och år 2007, 2008 och 2013 utsågs han till Årets handbollsspelare i Sverige.

Andersson blev upptäckt av sin nuvarande klubb, Ystads IF, när han spelade för sin moderklubb Kävlinge HK i Sverigecupen. Inför säsongen 1998/1999, 16 år gammal, gick han därför över till Ystads IF. Han utvecklades under sina år hos Ystads IF som spelare, men hans karriär skulle inte sätta fart på allvar förrän han gick över till IK Sävehof år 2001. Rustan Lundbäck såg där till att han utvecklades till en av de mest betydande spelarna i laget, tillsammans med till exempel Jonas Larholm och Erik Fritzon. På de fyra säsonger han spelade för IK Sävehof gjorde Andersson 692 mål. Klubben vann också SM under Anderssons två sista år där.

Kim Andersson am 30. Dezember 2006 in der Aschaffenburger Unterfrankenhalle vor dem Spiel TV Großwallstadt - THW Kiel (25:30)

Inför säsongen 2005/2006 kan man säga att Anderssons karriär blev internationell, då han flyttade till Tyskland och staden Kiel för att spela för THW Kiel. Säsongen därefter blev klubbens mest framgångsrika säsong dittills, och även Anderssons personligen. Han var nämligen en betydande anledning till lagets vinster under säsongen, och han blev något av en stöttepelare för klubben.

Andersson har också haft framgångar i det svenska landslaget, där han debuterade år 2001. Han utnämndes till turneringens bästa högernia både vid EM 2008 och OS 2012. Till och med januari 2015 hade Andersson spelat över 200 landskamper och gjort mer än 750 mål.

Om du är handbollspelare och ska flytta till Hong Kong kan du trösta dig med att handboll finns i Kina också – de har faktiskt ett landslag som har deltagit i OS och VM, och genom historien placerat sig bra i de asiatiska mästerskapen. Om du behöver hjälp med din flytt dit kan du kontakta Crown Relocations.

Taggar: